Пропускане към основното съдържание

Здравословна закуска

Здравейте, приятели!

Днес ще споделя с вас една любима моя закуска и как да си я приготвите.

Сутрин е важно да заредим организма си с енергия.
Затова ни трябва нещо засищащо, полезно и вкусно.

Много често залагам на домашно приготвена гранола.
Можете да откриете много различни варианти.
Сега ще ви покажа моя.

Ще са ви необходими следните неща:
- овесени ядки
- сурови ядки
-какао (2 чаени лъжички)
- кокосово масло (3-4 супени лъжици)
- кокосови стърготини (50гр)
-мед ( 1/2- 1 чаена чаша)
- плодове ( по избор)

Първо смесваме сухите съставки.

Слагаме овесените ядки. Те са изключително богати на витамини, минерали и фибри. Много хранителни и зареждащи организма с необходимата за него енергия.
Аз слагам на око, в зависимост колко количество гранола искам.

Към тях добавяме смлените или натрошени сурови ядки. Избрах да сложа микс, но вие можете да изберете само един или два вида, по ваш вкус.

Добавяме и кокосовите стърготини. На мен много ми харесва вкусът, който придават и затова слагам цяло пакетче от 50гр.

Добавяме и 2 чаени лъжички какао. 



                                          
                                           

    
           
Разбъркваме всички сухи съставки и е време да добавим течните.
Слагаме разтопеното кокосово масло.
Малко по-малко от половин чаена чаша, около 3-4 супени лъжици.
Кокосовото масло е много полезно за нашето здраве.

Прибавяме разтопеният мед. 
Аз слагам около една чаена чаша.
Ако вие не искате да ви е толкова сладко. можете да сложите по-малко.
Когато го добавяте е важно останалите съставки да го попият, а не да ги залее изцяло.
Той ще ги слепи и след изпичане ще направи гранолата по-хрупкава.

Накрая добавяме плодовете. Нарязваме ги на ситни парченца.
Аз избирам замразени къпини или малини. Вие можете да изберете пресни, сушени или изобщо да не слагате, ако не ви харесва.
Изборът е ваш.





 Разбъркваме всички съставки добре. Вземаме тава и я покриваме с хартия за печене.
Така няма да залепне.
След това с лъжица загребваме от сместа и я разстиламе върху хартията.
Не бива слоя да е много дебел, за да се изпече бързо и гранолата да стане хрупкава и златиста.
Пече се около 10-15 мин на 200 градуса, при предварително загрята фурна.
Препоръчвам ви да я следите през цялото време, за да не изгори, защото почернява и придобива горчив вкус.


 Накрая ще се получи нещо такова:


След като изстине, съхраняваме гранолата в буркан и така ще можем да си я ползвате месец- месец и малко.

Може да се комбинира с кисело мляко или плодове.


Това беше моят начин за приготвяне на домашна гранола.
А сега е ваш ред. Слагайте готварските престилки и бързо към кухнята.
И не забравяйте, че най-важната съставка за всяко ястие е щипка любов.

Поздрави! 💖
Dreaming Butterfly

Коментари

Популярни публикации от този блог

Чудеса сред природата- Монтана /част 2/

Здравейте, приятели! Днес е време заедно да продължим обиколката си из Монтана. Миналият път си направихме една  градска разходка  и разгледахме центъра. Видяхме различни забележителности, красиви паркове и даже хапнахме и по една торта. Сега обаче скачайте в някои удобни обувки, защото ни чака повече ходене. Ще посетим две места, които със сигурност си заслужава да се видят. Да си призная честно, и аз за първи път ги посещавам и ми е също толкова интересно. Да не губим повече време, тръгваме! Съвсем близо до града, зад стадиона, се намира паркът "Сините езера". Много живописно и красиво място. Има малък зоопарк, където виждаме щрауси, пауни, фазани и сиви гъски. В парка са оформени и три езерца, в които са развъдени различни риби- основно шарани и сомове. Мястото предлага и риболов, ако сте любител на това занимание. А ако не сте, може да покарате водно колело. В езерцата плуват и патетата на които можем да се порадваме. Ако ги съзерцаваме ...

Качество и стил с бижутата на Nomination

Здравейте, приятели! Днес ще си говорим за нещо много интересно свързано със стила. Какво ни отличава от останалите? Кой е акцентът в нашата визия, който никога няма да остане незабелязан? Точно така- бижуто! Правилно подбраните бижута правят всяка визия да изглежда по-стилна и завършена. Едни малки съкровища, с които можем да изразим себе си по много специфичен начин. Аз харесвам бижута, които носят послание! В които всеки детайл е изпипан до последно. Които правят впечатление от пръв поглед! Затова избирам бижутата на Nomination ! Качество, красота и класа в едно! Преди около 4-5 години се запознах с марката за първи път и бях очарована. Тогава избрах да заложа на техните гривни с елементи и съм много доволна от избора си. Към днешна дата гривната ми е почти изцяло запълнена. Всеки елемент представя част от моята личност и характер. От тогава, когато търся подарък за някого, независимо мъж или жена, често се обръщам към Nomination . ...

Изящно стъкло и фина дантела

Здравейте, приятели! Нашето пътешествие продължава. Все още сме в приказна Венеция, но днес се насочваме към едно място, където времето е спряло, а залеза - вълшебен! Лагуната Ще посетим два  красиви острова и ще разберем какво ги прави така очарователни, неповторими и примамливи.   Качваме се на корабчето и се отправяме към нашата първа спирка-остров Мурано. Мурано е определян като "най-малко красивият остров" в Лагуната. Моето мнение не съвпада и затова ще се опитам да ви пренеса в атмосферата на острова и емоцията, която остави в мен. Още стъпвайки на брега се чувства спокойствие, усещането за безвремие завладява. Притегля те и поемаш бавно по китните улички, наслаждавайки се на слънчевите лъчи, плуващите патета и леко унасяшият жужащ звук, идващ от короните на дърветата. Мурано е известен със стъкларското си изкуство. В далечното минало е бил рибарско селище, в което добивали сол. Докато през 1291г. във Венеция се забранява производството на стъкло, поради честите пожари ...